Loga firm.


Otoczenie budynku:



Budynek położony jest na działkach, o powierzchni około 5000 m2 w Wiśle. Powierzchnia zabudowy budynku wynosi 1000 m2 Parkingi i komunikacja zrealizowane wg projektu zagospodarowania terenu i zajmują w przybliżeniu1500 m2 .Powierzchnia ta gwarantuje każdemu lokatorowi możliwość swobodnego parkowania (bez dodatkowych opłat). Bezpieczeństwo pojazdów poprawiają bramy automatyczne. Część powierzchni zajmują wydzielone ogródki/tarasy przypisane do mieszkań położonych na parterze budynku. Pozostałą powierzchnię stanowią tereny zielone i rekreacyjne.

Kliknij, aby pobrać schemat zagospodarownia terenu w PDF

Opis ogólny budynku.



Zewnątrz.

Apartamentowiec wybudowano z najlepszych materiałów od renomowanych producentów co stanowi o klasie obiektu. Ściany konstrukcyjne budynku wykonane są z ceramiki(cegła , Max), niektóre fragmenty z żelbetonu. Dach pokryty jest dachówką Brassa , wyposażony w sterowane elektrycznie okna dachowe. W stylową elewację pokrytą tynkiem akrylowym z drewnianymi elementami zdobiącymi, wmontowane są okna z wysokiej klasy dębiny oraz okna i drzwi wejściowe ze szkła i aluminium. Pylony wyznaczające główną oś budynku obłożone są wysokiej klasy okładziną z firmy Marazzi dającą efekt naturalnego piaskowca. Ten sam materiał w harmonijny sposób zdobi posadzki balkonów i cokół budynku. Dopełnieniem wizerunku nowoczesnej budowli są balustrady balkonów wykonane ze stali nierdzewnej, wypełnione hartowanym szkłem bezpiecznym oraz szklane przegrody międzybalkonowe.

Kliknij, żeby zobaczyć fasadę budynku w galerii.

Wewnątrz

Do budynku wchodzimy czterema drzwiami szklano-aluminiowymi wyposażonymi w samozamykacze. Powiadomienie, o przybyciu gościa odbywa się za pomocą domofonu połączonego z każdym apartamentem.

Komunikacja w poziomie odbywa się po korytarzach wyłożonych płytkami ceramicznymi Marazzi. W korytarzach , w bezpośredniej bliskości mieszkań znajdują się estetycznie zabudowane centralki umożliwiające indywidualne rozliczenie zużytego w mieszkaniu ciepła i wody. Energię elektryczną rozliczają liczniki zlokalizowane na parterze budynku.

Komunikację w pionie umożliwiają dwie klatki schodowe i szybka, cicha, energooszczędna winda bezreduktorowa.

W holu głównym budynku znajduje się recepcja czynna w zależności od bieżących potrzeb. Hol główny stanowi poczekalnię dla gości z kilkoma miejscami siedzącymi. Do indywidualnej dyspozycji właścicieli mieszkań pozostają komórki lokatorskie zlokalizowane na parterze budynku (opcja za dopłatą).

Kliknij, pobrać rozplanowanie komórek lokatorskich w PDF

Ogólny opis instalacji wewnętrznych.



Instalacja centralnego ogrzewania (CO)i ciepłej wody użytkowej (CWU) Źródłem ciepła dla CO i CWU jest kotłownia gazowa zlokalizowana na parterze budynku Dla zapewnienia ciągłej pracy kotłowni zastosowano nowoczesne rozwiązanie oparte na naprzemiennej pracy trzech kotłów Dedietrich w oparciu, o automatykę tej firmy. Ciepło z kotłowni rozprowadzone jest do całego budynku zaciskanymi rurami stalowymi firmy Geberit(duże przekroje), a później rurkami z PE do grzejników płytowych. Ciepłą wodę dla mieszkań przygotowuje nowoczesny , energooszczędny system Logoterm (CWU nie krąży bezustannie po całym budynku ale jest przygotowywana indywidualnie dla każdego z mieszkań).

Instalacja elektryczna . Rozliczenie indywidualne. Wszystkie liczniki zlokalizowane są w jednym pomieszczeniu na parterze w pobliżu recepcji.

Instalacja antenowa rozprowadzona jest do każdego mieszkania i po zainstalowaniu odpowiedniego tunera umożliwia odbiór z satelity.

Instalacja wodna i kanalizacyjna Podpięta do sieci miejskich.Wykonana z PE i PCV